Werken en leren
bij Pleyade

Vrijwilligers

Als vrijwilliger bij Pleyade bent u waardevol. Voor ons en zeker voor de cliënten. Door uw persoonlijke kwaliteiten, talenten en levenservaring levert u een bijdrage aan het welzijn van onze cliënten. Of u nu veel tijd heeft, of enkel een paar uurtjes per week beschikbaar bent, u bent van harte welkom.

De belangrijkste voorwaarden om als vrijwilliger bij Pleyade aan de slag te gaan zijn enthousiasme, betrokkenheid en een hart voor mensen, in het bijzonder ouderen. U wordt onderdeel van een team van honderden vrijwilligers die zich op hun manier inzetten voor het welzijn van cliënten.

Ruime keuze

Wanneer u zich aanmeldt als vrijwilliger, gaan we samen op zoek naar een passende vrijwilligerstaak. Uw wensen, talenten en motivatie staan hierbij centraal. Zo kunt u bijvoorbeeld een gespreksmaatje zijn, helpen in de winkel of tijdens de maaltijden, activiteiten begeleiden, samen bewegen, koken of schilderen of een bezoek brengen aan een evenement.

Wat krijgt u van ons?

U zet zich vrijwillig in voor onze cliënten en zij geven u er een hoop warmte, liefde en dankbaarheid voor terug. Maar ook van Pleyade mag u wat verwachten, namelijk:

  • Goede persoonlijke ondersteuning en begeleiding
  • Flexibiliteit bij het bepalen van uw rooster
  • Scholing en training door middel van themabijeenkomsten
  • Reiskostenvergoeding woon-/werkverkeer
  • WA-verzekering tijdens het vrijwilligerswerk
  • Vier maal per jaar het magazine pleYn

Wat verwachten wij van u?

Wij vinden het belangrijk dat u zich herkent in de kernwaarden van Pleyade: persoonlijk, samenwerkend, onafhankelijk en ondernemend. U weet wat we bedoelen met liefdevolle zorg en ondersteuning en persoonlijke aandacht. En u bent in staat dit onze cliënten te laten ervaren. U toont uw betrokkenheid bij de cliënten, hun naasten en onze organisatie. Als vanzelfsprekend verwachten wij dat u gemaakte afspraken nakomt; de cliënten en wij kunnen op u rekenen!

Contact

Wilt u ons als vrijwilliger komen versterken? Of heeft u nog vragen? Neemt u gerust contact op met de consulenten vrijwilligerswerk. U bereikt ze op vrijwilligerswerk@pleyade.nl of 026 - 751 7285. U kunt ook onderstaand contactformulier invullen. De consulenten nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Klik hier voor de brochure ‘Vrijwilligerswerk bij Pleyade’.